Actualitat Notícies

Facua denúncia a 27 aerolínies per obligar a cridar a telèfons de pagament
Facua denúncia a 27 aerolínies per obligar a cridar a telèfons de pagament

Facua ha denunciat a 27 companyies aèries per obligar a cridar a telèfons de pagament, ja que set de cada deu se salten la llei en obligar a usar aquest tipus de línia per a l'atenció a les consultes i reclamacions dels usuaris .

Així ho posa de manifest una anàlisi de Facua-Consumidors en Acció sobre les pàgines web de 33 aerolínies, de les quals ha denunciat a 27 davant la Direcció General de Consum del Ministeri de Consum i les autoritats de protecció al consumidor de les 17 comunitats autònomes.

De les 33 aerolínies analitzades, només sis ofereixen únicament telèfons gratuïts (Air Nostrum, Alitalia, Eurowings, Norwegian, S7 i Vueling) d'atenció al consumidor, siga o no client i altres tres faciliten línies gratuïtes, però les restringeixen a determinades gestions o no les mostren correctament en el seu web (British Airways, Iberojet i Ryanair).

De les 24 restants, quatre faciliten números gratuïts solo per a clients, però no als qui vulguen consultar dubtes abans d'haver comprat el bitllet (Binter, Canary Fly, Ibèria i Plus ultra).

De les vint companyies que no disposen de cap telèfon gratuït, ni per a clients ni per a no clients, una ofereix una línia de tarifació addicional amb prefix 807 (Wizzair), una altra facilita una línia 901 (TAP Air Portugal), dues donen tant línies 902 com a prefixos geogràfics nacionals (Blue Air i Volotea), catorze només indiquen prefixos geogràfics nacionals (Air Europa, Airfrance, American Airlines, Condor, *Easyjet, Finnair, Iceland Air, Jet2, KLM, SAS, Transavia, Wamos Air, EgyptAir i Qatar Airways), una un mòbil nacional (AlbaStar) i una altra un telèfon amb prefix de fora d'Espanya (*Luxair).

Reclamar l'abonament de la crida cobrada

*Facua indica als consumidors que es vegen obligats a cridar a línies d'alt cost -902, 901, 806, 807- que podran reclamar l'abonament de les quantitats que hagen de pagar per això a les seues companyies de telecomunicacions, i, en els casos en què siga obligatori facilitar línies gratuïtes, també pot reclamar-se l'import de les anomenades a telèfons mòbils i fixos amb prefixos nacionals o internacionals.

La llei recull que 'en els supòsits de serveis de caràcter bàsic d'interés general, les empreses prestadores hauran de disposar, en qualsevol cas, d'un telèfon d'atenció al consumidor gratuït'.

Consulta la notícia original AQUI

© 2022 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías