Actualitat Notícies

Les preferències del consumidor han canviat: ara es compra 'en línia' i es retorna en botiga
Les preferències del consumidor han canviat: ara es compra 'en línia' i es retorna en botiga

Sis de cada deu consumidors han mostrat la seua preferència de realitzar les seues compres de manera 'en línia' i retornar els productes en botiga, ja que busquen una major flexibilitat i opcions en les seues compres, segons es desprén de les dades de l'Informe Adyen del Retail 2022.

En concret, l'informe mostra que l'alerta sanitària ha reconfigurat el perfil del consumidor mig actual i ha provocat profunds canvis en la seua manera d'entendre les compres. Així, mentre que l'any passat el 70% preferia acudir a botigues físiques, enguany, són quasi quatre de cada 10 consumidors els que estan bastant d'acord o molt d'acord que prefereixen comprar en botiga física.

L'estudi visibilitza els plans de digitalització i expansió dels '*retailers' a Espanya, el 34% dels quals ja disposa d'una estratègia formal de digitalització, al costat d'un 27% que es troba en fase de planificació, mentre que un 6% disposa actualment de canals físics i digitals unificats, la qual cosa eleva la dada de '*retailers' que prevalen aquesta estratègia al 67%, enfront del 44% de l'any anterior.

'Resulta interessant observar els canvis d'hàbits de compra i el necessària que és una plataforma financera amb la flexibilitat necessària per a dur a terme una transformació real', ha assegurat el Country Manager de Adyen a Espanya i Portugal, Juan José Llorente.

Segons la seua anàlisi, la innovació dels 'retailers' espanyols s'aplica fonamentalment a la logística (50%), la gestió d'estoc (44%), el màrqueting i les xarxes socials (44%) i el servei d'atenció al client (42%), principals àrees de negoci on la tecnològica pot marcar la diferència.

En 2022, huit de cada deu empreses espanyoles ja proporcionen nous canals digitals per a la participació dels seus clients. Això, sumat al fet que quasi el 90% dels enquestats planteja el recorregut dels seus clients a través de múltiples canals com una de les principals iniciatives a aplicar en la seua empresa, són només alguns exemples de com el procés d'adaptació es troba en un procés més madurat que l'any passat i immers en el camí cap al desenvolupament del comerç unificat.

L'informe analitza el repartiment de les vendes dels 'retailers' espanyols per canals. Així, el 40% d'aquestes vendes es realitzen actualment en botiga física, seguides de la web amb un 32%. No obstant això, les realitzades a través d'apps comptabilitzen un 16% i les que tenen lloc a través de xarxes socials se situen en un 12%.

En analitzar les dades per sectors es revela que els 'retailers' dedicades al sector de la moda, les apps canalitzen el 18% de les seues vendes, dada que s'eleva al 22% en el sector luxe. Per part seua, en bellesa la botiga representa el 44% de les vendes, seguides de la web amb un 24%, les apps amb el 17% i les xarxes socials amb el 14%.

L'informe mostra que els 'retailers' volen aprofitar les oportunitats de venda a través de nous canals socials. Així, els que destinen una major inversió són les dedicades a la venda de menjar ràpid (96%), i en segon lloc, les pertanyents al sector del 'hospitality', oci i temps lliure (93%).

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías