Actualitat Notícies

El 60% dels consumidors prioritza pagar menys en fer la compra, mentre el 38% afrontaria un major import per més qualitat
El 60% dels consumidors prioritza pagar menys en fer la compra, mentre el 38% afrontaria un major import per més qualitat

El 60% dels consumidors a Espanya assegura que la prioritat en fer la compra és trobar els productes que necessiten al menor cost possible, mentre que un 38% es mostra disposat a pagar més a canvi d'obtenir major qualitat.

Així es posa en relleu en un estudi de Aecoc Retail Knowledge, en el qual s'adverteix d'una “polarització” creixent entre els consumidors, ja que mentre una part cada vegada busca un menor preu, uns altres estan disposats a pagar més per aconseguir una major qualitat.

Del costat del 60% que vol pagar menys, Aecoc assenyala que han protagonitzat diferents canvis de comportament en l'últim any i mig, com a canvis d'establiments i de marques o una caiguda en el volum de compra. En canvi, hi ha productes vinculats amb la qualitat, la salut i la sostenibilitat que es mostren més resilients al creixent pes del preu com a factor decisiu en el procés de compra.

Les dades mostren que el 38% dels consumidors està disposat a pagar més per productes d'alta qualitat, per un 19% que ho fa en articles saludables i un 15% que prioritza la compra de proximitat.

“El preu condiciona actualment les decisions de compra i, en aquest context, els consumidors responen davant productes i serveis posicionats en estalvi o en un alt valor afegit. Aquesta polarització fa que les propostes que no responen a cap d'aquests atributs corrin el risc de quedar fora de joc”, analitza la responsable de desenvolupament comercial de AECOC Retail Knowledge, Natalia Marcó.

El 2023 també estarà marcat pel desenvolupament de tendències que s'han accelerat des de l'inici de la pandèmia, com els formats de conveniència i l'aplicació de solucions digitals en la distribució alimentària, segons Aecoc.

En aquest punt, l'estudi de AECOC Retail Knowledge mostra un auge dels formats centrats en la comoditat, com els llestos per a menjar, packs amb propostes de menjars per a cada dia de la setmana o serveis que faciliten als consumidors l'elaboració de la seva llista de la compra en funció del que tinguin pensat cuinar. Amb el mateix objectiu de facilitar la vida als compradors, es multipliquen les aliances dels retailers amb companyies de delivery i diferents startups que eviten als consumidors desplaçar-se fins als establiments.

Respecte a la digitalització, cada vegada és més habitual l'aplicació de solucions en botiga com el pagament automàtic, els carros intel·ligents per a gestionar el cobrament de les cistelles sense passar per caixa, les experiències de lliuraments a domicili amb robots o l'arribada de l'e-*commerce per a alimentació a través de les xarxes socials més populars, com TikTok o Instagram, com ja ocorre a l'Índia.

“Les marques inverteixen cada vegada més recursos per a atendre les necessitats del nou perfil de consumidor phygital, que ha esborrat les fronteres entre els canals físics i digitals en el seu comportament de compra”, va assenyalar Va marcar.

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías